Американські хірурги вперше в Україні для лікування опіків використали лазер

Упродовж тижня, з 23 по 30 вересня, три бригади американських пластичних хірургів і анестезіологів оперували і консультували дітей, які перенесли опіки. За цей час вони встигли проконсультувати 109 дітей з різних областей України ( четверо з зони АТО) й прооперувати рекордну кількість дітей, які отримали опіки – 54 дитини (торік 40). Серед маленьких пацієнтів були ті, кого вперше оперували, й ті, кого фахівці зі США вже оперували раніше.

«Операції при опіках відрізняються від інших операцій, – сказав ZAXID.NET професор Гарвардської медичної школи, керівник виїзної клініки США Геннадій Фузайлов. – Якщо, скажімо, у дитини є кила, її під час операції забрали й проблеми більше нема. При опіках неможливо провести операцію і вирішити проблему назавжди. При опікових травмах виникає дефіцит шкіри, і коли дитина росте, цей дефіцит стає ще більшим. Тож поки маленький пацієнт ростиме, йому потрібно буде проводити операції. Радий, що цього разу у нас були пацієнти, котрим в майбутньому операції вже не знадобляться».

Виїзна клініка США до Львова приїхала вже в сьоме. Але цього разу вони вперше використали найсучасніший метод лікування рубців – лазер. Як пояснив ZAXID.NET пластичний хірург Бранко Бойовіч, цей метод широко використовують у США і він дає чудові результати. Раніше рубці доводилося забирати хірургічним методом, а під дією лазера рубці просто розсмоктуються і зникають. Тобто, цей метод дозволяє забирати рубці нехірургічним способом. І його можна використовувати для лікування опіків як у дітей, так і в дорослих.

Такий лазер, за словами Геннадія Фузайлова, в Україні є лише в Одесі і там його використовують у косметичних цілях. Для лікування опіків у Львові його використали вперше, хоч у світі цей метод лікування рубців є найпрогресивнішим. Використання лазера є доволі дорогим, але всі процедури для українських пацієнтів є безкоштовні.

Американські фахівці у рамках проекту «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям» надають допомогу лише дітям, які перенесли опіки, але цього разу вони зробили виняток і прооперували і двох дорослих, один з яких – учасник АТО, який отримав опіки на передовій.
Some people will tell you, “Absolutely not…never.” Other people will say, “Possibly so.” Then, there are those who have personal experience with domestic abuse counseling and successful outcome in working with all types of patients in sport online levitra https://energyhealingforeveryone.com/contact.html and providing reliable personalised attention to each.

Співпраця між американськими і львівськими лікарями триватиме і надалі. Наступного року у вересні 2018р хірурги виїзної клініки США знову відвідають Львів і рятуватимуть обпечених дітей, але планують, що їх буде значно більше (тепер їх було дев’ять) і вони зможуть допомогти значно більшій кількості дітей, що зазнали опіків.

У кожний свій приїзд американські лікарі привозять до Львова і гуманітарну допомогу. Цього разу – 60 спеціальних насосів, які конче потрібні в лікарнях, де є палати інтенсивної терапії – вони дозволяють чітко дозувати ліки.

by #CreativeSMM

Scroll Up